måndag 28 december 2015

JÄTTENÖJD

Det är med ett brett, nöjt och lyckligt leende jag landar i soffan i kväll, omåttligt stolt över Ä.H:s bedrift som efter ett par dagars slit har färdigställts. Denna gång gällde det ett projekt som varit orört (och oerhört irriterande att se på varje dag) sedan vi flyttade in förra sommaren: 

i vårt kök har vi en uppmurad köksö. Köksön är väldigt bra på alla sätt och vis. På ena sidan har det varit en rektangulär öppning  som vi av praktiska skäl har haft fula papperskassar i för insamling av återvinning. Det har inte varit någon regelrätt passform på dessa påsar, de har varit inklämda, skrynkliga och ständigt till hälften uthängande utanför kanten. Återvinning är ju viktigt och självklart, bara otroligt utrymmeskrävande; påsar för plast, papper, kartong, glas och metall som ständigt är överfyllda. Varje vecka går åtminstone en bilresa till närmsta återvinningsstation. 
Nu fick vi ändå nog av denna miserabla förvaring i utrymmet som egentligen inte alls passade för ändamålet. (Nya planer gällande återvinningen pågår och är i princip färdigställda, nytt inlägg om detta kommer inom kort). 

En vacker dag nu under julledigheten fick Ä.H nog och åkte till närmaste byggvaruhus. Hemkommen med diverse virke och tillbehör var han sedan fullt engagerad i bygget av det som skulle bli kökets kokbokshylla, helt platsbyggd och anpassad efter "hålet" i köksön.

 Köksön med "hålet"


 Tankarna kring "hålutrymmet" har varit många sedan vi flyttade in och till slut kändes det som om vi landade rätt. Hålet är inte symmetriskt korrekt utan lutar lite i murningen här och var, jag var inte avundsjuk på att platsbygga denna bokhylla av den anledningen.
 När bokhyllan var färdigbyggd målade Ä.H den i ljust grått på insidan och sedan svart på utsidans kanter (samma färg och målning som köket i övrigt är målat i). Hyllan sattes på plats:



 Vi har nu flyttat över i princip alla husets kokböcker och de ryms faktiskt helt perfekt, det är ju rätt bekvämt att ha dem i samma rumsutrymme som maten ska tillagas i annars blir böckerna lätt stående och dammar någon annanstans i huset bara för att man inte riktigt orkar gå iväg. Speciellt när man som jag ofta använder flera kokböcker samtidigt bara-för-att.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar