måndag 5 januari 2015

...rivningen av växthuset - fortsättning


Sista fönsternubbarna dragna, sista fönsterglasen borttagna, alla mindre träribbor där fönsterglasen varit silikonlimmade på är borta! Kvar är nu regelverket för taket. Större delen av plasttaket är borttaget men jag hann inte ta kort då vi avslutade dagsetappen när mörkret nästan hade fallit. En god stund har vi också ägnat åt att plocka, sopa OCH grovdammsuga alla de små, mindre och supersmå glasskärvorna och splitter som regnat ner på plattorna samt på kullerstenen utanför växthuset. Med tanke på vad dessa kan orsaka i förbipasserande djurtassar är detta en viktig insats. 

 Med lite möda lyckades vi få loss dörren


 Växthusets andra dörr, den som tidigare inte gick att rubba varken utåt eller inåt, lyckades Ä.H nu få upp på vid gavel. Däremot gick den inte att häkta av utan måste lossas med regeln kvar vid gångjärnen.


Endast ett par sjok är kvar att ta ner av plasttaket, vi har även fått ner en hel del grenar från vinstocken som trasslat in sig uppe på taket. Några grenar har förirrat sig in i huset i skarven där den murade väggen möter den röda träplanken och måste bearbetas loss på något sätt...


 Det var ett härligt dagsverke och vädret samarbetade åter med oss. Som avslutning fick vi uppleva denna solnedgång innan vi gick in:

 
 Ä.H:s utsikt från sitt arbete uppe på taket

... några minuter senare...

1 kommentar: